Ny Webmaster sökes från dags datum "2018-02-14". Är ni intresserad kan ni ta kontakt med Styrelsen på info@srif.se
mvh. Webmaster.


Mitt namn är Mikael Breiding, Ordförande i SRIF.

Efter senaste tidens turbulens i föreningen har jag efter noga övervägande valt att delge er min syn som både ordförande men också utövare av sporten Dragracing på Malmö Raceway.

De grundläggande värdena/ värderingarna regleras i  föreningen stadgar, det som nu sker är allvarligt!

I Malmö Kommun har det upplåtits en i förtid byggd väg Lappögatan 1 till SRIF att hyra / arrendera sedan 2004 något som är mycket speciellt, i synnerhet för vår hobby, Drag Racing. När jag började i föreningen  2016, fick jag höra hur många problem det var på alla sidor, både med människor som inte gillar varandra, och uteslutningar, diskussioner mm

Först trodde jag inte detta stämde, men känslan och upplevelsen jag såg på nära håll, eftersom det är sant, 100% sant, är det egentligen handlar om makt och inget annat !!

Det var faktiskt en fruktansvärd sak att höra och inse- delar av föreningens medlemmar och några som valt stå utanför arbetar aktivt mot föreningens intresse och värdegrund.

Många människor med en hobby eller intresse som inte kunde prata med varandra utan om varandra, inte visa respekt mot varandra - ge okvädningsord, föra egna agendor och baktala el på annat sätt sätta käppar i hjulen...som annars bör rulla så fort som möjligt framåt- inte bakåtsträva! Varför ??

Nedan kommer jag beskriva mina upplevelser som har hänt 2016/17

2016:

Jag fick frågan om jag kunde hjälpa till av valberedningen sitta  i föreningen som styrelseledamot för att jag / vi tillsammans skulle kunna ändra på det som tidigare varit ffa under 2015-16.

I själva verket har detta pågått i några år med personliga trakasserier och påhopp på enskilda individer.

Min tanke och hopp tillsammans med resten av styrelsen var att vi tillsammans skulle få en känsla för alla och att respektera varandra och vara här med vårt gemensamma intresse bil / mc sport.

Att börja tala med varandra, lyssna, hjälpas åt och utvecklas tillsammans är ledord som är viktiga för mig som ledare

Jag blev kontaktad av valberedningen och valdes in som Ordförande september 2016 fram till april / maj 17, där nytt val skulle hållas.

Det fanns många diskussioner och bråk men även en framåtanda, gotthumör och vilja att utveckla föreningen framåt och fortsätta våra kontakter med sponsorer, media och kommun. Vi kom gemensamt fram till att vi inte kan älska varandra men vi måste respektera varandra utifrån vårt gemensamma intresse och utövning dragracing.

Vi var även alla överens i styrelsen vikten av att följa fattade beslut trots vi inte alltid delade samma värderingar.

Under hösten väljer våran kassör att lämna föreningen av privata orsaker som jag inte närmre kan / vill gå in på med respekt men detta orsakar resterande styrelse omfattande arbete och tid, detta gör att vi inte är färdiga med bokslut i tid till utsatt årsmöte.

Då ingen löpande redovisning gjorts eller bokföring var styrelsen tvungen att kontakta Kim Carlsson/ Businessline.se hjälp att få styr på detta för att därefter kunna lämna i från oss räkenskaper för revision hos vår revisor.

Åtskilliga timmar har gått åt att finna underlag , verifikationer, fakturor och kontakta leverantörer.

Styrelsen enades samtidigt om att vi fann ett behov av hjälp med löpande bokföring då vi inte hade någon kassör el annan lämplig att sköta uppdraget.

Ett icke avslutat eller uppklarat obs konto fanns / finns från 2015.

Allt detta var förvirrande för alla så även för personen som skulle upprätta bokföringen som saknades för hela 2016,därav att den inte inkom i tid till årsmötet för verksamhetsåret 2016 Sittande styrelse var gemensamt överens om att vi var tvungna att berätta för medlemmarna.

Detta meddelade medlemsmöte 2017-05-06 där vi berättade om den svåra situation vi försatts i varför det inte var klart!

Årsmötet gav sittande styrelse uppdrag att färdigställa alla nödvändiga dokument och därefter lämna detta för revision, så har skett och vi avvaktar i dagarna besked och revisorns utlåtande över räkenskapsåret 2016 och om ansvarsfrihet både avseende dokumentation av beslut som ekonomiskt förordas.

Därefter gjordes val för kommande verksamhetsår.

Under verksamhetsåret 2017 har mötena kantas av påhopp ,kränkningar och mobbing mot enskilda styrelsemedlemmar men även ovänskap.

Oliktänkande är bra för fortsatt utveckling men detta har inte genomsyrats vår verksamhet utan tvärtom varit en del i en kamp inbördes.

Detta gjorde att jag som Ordförande valde att kontakta våra sponsorer och info om läget, då informerades jag om att någon hade kontaktat dem bakom min och övriga styrelsens vetskap där information framkommit som varken stämmer eller är sanningsenlig detta finner jag ytterst graverande och inte förenligt med god föreningsanda

Till detta följer att en styrelsemedlem tar bort 3 personer på social media i detta fall FB sidan Malmö Raceway.

Personen i fråga kallar även till ett informationsmöte som INTE är diskuterat eller förankrat i styrelsen där vederbörande även tänker sig tillsätta en interimsstyrelse.

Valberedningen är ej heller informerad om detta tilltag.

En styrelse får lov att adjungera personer vid behov men detta ska ske i samråd och inte som " one man show "

Jag vill på detta sätt informera om att INGET infomöte som ni sett på socialmedia står styrelsen i SRIF bakom.

 

Mvh

 

Mikael Breiding

 
Huvudsponsors och samarbetspartners till Srif och Malmö Raceway


AutoeXperten: Huvudsponsor för SRIF
 

Postadress

SRIF
Postlåda 50210
202 12 Malmö

GPS Koordinater

Koordinater:
WGS 84 (lat, lon):
N 55° 37.866', E 13° 2.143'

Besöksadress

SRIF – Skåne Racers Ideella Förening
Lappögatan 1     "KARTA"
Malmö 211 24
(Infart från Flintrännegatan)

Telefon: (+46) 40 - 18 34 00
Email: info@srif.se

Ladda hem Loggan

Tryck på bilden!


Besöksstatistik

I dag
I går
Denna veckan
Den här månaden
Förra månaden
Totalt
130
413
2235
7897
19076
335431
Din IP: 54.224.44.168
2018-04-21 05:57